Verontwaardigde reacties op uitlatingen Bussink over restauranttoren

In Gorssel is boos en verontwaardigd gereageerd op publieke uitlatingen van wethouder Bussink over een plan voor een mobiele uitkijktoren met restaurant, dat ondernemer Hennie van der Most ontwikkelt. In de Telegraaf en De Stentor spreekt Bussink zeer enthousiast over deze plannen en daarbij wordt ook een plaats naast het nieuwe museum in Gorssel genoemd. Twee grote trekpleisters bij elkaar, aldus Bussink.

Van der Most ontwikkelt een verplaatsbare toren van 40 meter hoog en 22 meter doorsnee, die overdag dienst kan doen als uitzichttoren en ’s avonds als restaurant. Het restaurant biedt plaats voor 50 gasten en in de plannen zou er ’s avonds op vaste aanvangstijden tot drie maal gedineerd kunnen worden. De constructie is verplaatsbaar en zou in een dag opgebouwd kunnen worden. Maar verplaatsen is kostbaar en daarom zou het steeds enkele jaren op een vaste plek blijven staan. Het zou in het voorjaar van 2015 reeds in gebruik kunnen worden genomen.

Rondom het museum zou slechts één locatie een dergelijke bouwwerk kunnen herbergen, de Roskamweide. Behalve voor de constructie zelf zal er ook parkeerruimte moeten komen voor de verwachte vele toeristen. 

De zaak is des te opmerkelijker omdat Bussink wethouder namens de VVD is en Van der Most in de fractie zit van de gemeente Lochem namens die partij.

De Dorpsraad heeft verbaasde en boze reacties hierover ontvangen en ook onder het betreffende nieuwsbericht op Gorssel.nl zijn enkele uitgesproken meningen te lezen.

Een locatie in Gorssel kan niet aan de orde zijn, omdat het strijdig is met het Dorpsplan 2013-2017 en met de gemeentelijke Structuurvisie 2012-2020.

De Dorpsraad heeft haar standpunt in een brief overgebracht aan het college.

 

Meer:

 

Gorssel, 28 oktober 2013