Protestmanifestatie tegen PHS en GON-plannen

Op vrijdag 1 november vindt vanaf 19.30 uur op IJsselkade in Zutphen een manifestatie plaats tegen de plannen van de overheid om veel meer goederentreinen te laten rijden over bestaand spoor in het oosten van Nederland. Op basis van deze plannen, PHS en GON, zouden er tot 80 goederentreinen per dag extra gaan rijden door Zutphen en Eefde en mogelijk ook van Eefde langs Gorssel naar Deventer.

“Politiek, zet uw gedachten op een ander spoor!”
De manifestatie wordt georganiseerd door het RONA, het Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking, die de belangen behartigt van gemeenten, dorpsraden, wijkraden, buurtverenigingen e.d. langs de spoortracés die in beeld zijn voor de plannen. Onder het motto “Politiek! Zet uw gedachten op een ander spoor!” zullen op de Zutphense IJsselkade tussen het IJsselpaviljoen en Eethuis de Kade lokale en regionale bestuurders en enkele Haagse politici hun zegje doen over de in hun ogen slechte plannen. Er zijn informatiekramen en er wordt een fakkeltocht gehouden heen en weer over de IJsselbrug. Iedereen kan door zijn aanwezigheid misschien nog versterkt door een spandoek bijdragen aan het protest. 

Mensen die met de auto komen wordt geadviseerd deze te parkeren aan de noordzijde van het station. Via de Havenstraat loopt u richting de IJssel, onder de oude IJsselbrug door en zo richting de manifestatie. 

Meer:

 
Gorssel, 26 oktober 2013