Het profiel van Gorssel

Soms is het goed van anderen te horen wat ze van Gorssel vinden. Wat zijn de sterke punten, wat zou er beter of anders kunnen?

    PouderoyenScreenshotPaneel
     Fragment van het paneel van Pouderoyen
     Compagnons.

 

De Dorpsraad Gorssel had ingeschreven op een prijsvraag van Pouderoyen Compagnons en heeft een gratis adviesdag van dat bureau gewonnen. Pouderoyen is een gerenommeerd adviesbureau op het gebied van stedenbouw, landschap, ruimtelijke ordening en milieu. Het bureau heeft een ruimtelijk profiel van Gorssel gemaakt in de vorm van een ‘paneel’ en daarop bepaalde kernkwaliteiten van delen van het centrum aangegeven.

Daarnaast is een groep inwoners aan de slag gegaan met het benoemen van de kernkwaliteiten van Gorssel. Wat voor een dorp zijn we eigenlijk? Wat is ons DNA? De uitkomst daarvan is beschreven in het document ‘Gorssel verbindt’.

De bevindingen van Pouderoyen Compagnons en de groep Gorsselnaren zijn, samen met het Dorpsplan Gorssel 2013-2017, belangrijke uitgangspunten voor de werkgroepen die met de diverse taken en wensen van het Dorpsplan aan de slag zijn gegaan.

U kunt beide documenten inzien:

Gorssel, 20 september 2013