Elektrische deelauto in Gorssel

Gedurende de periode van november 2023 tot en met januari 2024 hebben we de interesse in het gebruik van een elektrische deelauto in Gorssel kunnen peilen.

Om deze interesse te stimuleren, heeft de Dorpsraad een speciaal aanbod mogelijk gemaakt. De eerste 25 deelnemers die zich binnen drie maanden aanmeldden voor de nieuwe Renault Zoe in Gorssel, kregen het dagtarief van 20 euro voor drie dagen vergoed. Ja, je leest het goed: drie dagen voor samen 60 euro zijn dan gratis. Dit bood een uitstekende gelegenheid voor bewoners om de voordelen van elektrisch deelvervoer te ervaren, waarbij alleen de gereden kilometers werden betaald (25 cent per kilometer).

Tijdens de proefperiode hebben 12 verschillende mensen in totaal 29 ritten uitgevoerd, waarbij een afstand van 1414 kilometer is afgelegd. Hoewel dit een veelbelovend begin leek, heeft de analyse van de gegevens aangetoond dat dit gebruik niet voldoende is om de duurzame investering voort te zetten. De verwachte opbrengst van € 689 gedurende de drie maanden van de proefperiode bleek niet haalbaar met het huidige gebruiksniveau.

Het spijt ons te moeten mededelen dat LochemEnergie om deze reden heeft besloten om de Renault Zoe, de elektrische deelauto, over te plaatsen naar een andere locatie binnen de gemeente.

We blijven ons inzetten voor duurzame mobiliteitsopties en zullen blijven zoeken naar manieren om de leefbaarheid en duurzaamheid in onze gemeenschap te bevorderen. Bedankt aan iedereen die heeft deelgenomen aan dit experiment.