Elektrische deelauto wordt niet voortgezet in Gorssel


Gedurende de periode van november 2023 tot en met januari 2024 hebben we de interesse in het gebruik van een elektrische deelauto in Gorssel kunnen peilen.

Om deze interesse te stimuleren, heeft de Dorpsraad een speciaal aanbod mogelijk gemaakt. De eerste 25 deelnemers die zich binnen drie maanden aanmeldden voor de nieuwe Renault Zoe in Gorssel, kregen het dagtarief van 20 euro voor drie dagen vergoed. Ja, je leest het goed: drie dagen voor samen 60 euro zijn dan gratis. Dit bood een uitstekende gelegenheid voor bewoners om de voordelen van elektrisch deelvervoer te ervaren, waarbij alleen de gereden kilometers worden betaald (25 cent per kilometer).

Tijdens de proefperiode hebben 12 verschillende mensen in totaal 29 ritten uitgevoerd, waarbij een afstand van 1414 kilometer is afgelegd. Hoewel dit een veelbelovend begin leek, heeft de analyse van de gegevens aangetoond dat dit gebruik niet voldoende is om de duurzame investering voort te zetten. De verwachte opbrengst van € 689 gedurende de drie maanden van de proefperiode bleek niet haalbaar met het huidige gebruiksniveau.

Het spijt ons te moeten mededelen dat LochemEnergie om deze reden heeft besloten om de Renault Zoe, de elektrische deelauto, over te plaatsen naar een andere locatie binnen de gemeente.

We blijven ons inzetten voor duurzame mobiliteitsopties en zullen blijven zoeken naar manieren om de leefbaarheid en duurzaamheid in onze gemeenschap te bevorderen. Bedankt aan iedereen die heeft deelgenomen aan dit experiment.

Oproep 24/10/2023:

Gedeeld Elektrisch rijden kan nu ook in Gorssel! 

Dankzij het initiatief ‘Deelauto’ van LochemEnergie, ondersteund door de Dorpsraad Gorssel, kunnen we nu gebruik maken van een elektrische deelauto. 

De spiksplinternieuwe elektrische Renault Zoe kan gehuurd worden. En hier komt het mooie deel: voor de eerste zestig gelukkigen die de Renault Zoe reserveren, neemt de Dorpsraad Gorssel de dagvergoeding van €20 op zich, waardoor jij slechts €0,25 per kilometer betaalt. Duurzaam en voordelig, dat klinkt goed, toch?

Aarzel niet! Meld je snel aan om toegang te krijgen tot de handige deelauto-app en begin met reserveren en rijden wanneer het jou uitkomt. En als je je afvraagt hoe alles werkt, geen zorgen! Een proefrit is mogelijk, zodat je vertrouwd raakt met de app en leert hoe je de accu van de auto kunt opladen. Meld je aan via: https://www.lochemenergie.net/mobiliteit/modellen-en-locaties