Den Oldenhof

De nieuwe Oldenhof is op 13 oktober 2012 feestelijk geopend door Minister Henk Kamp.
Woningstichting De Groene Waarden had de oude Oldenhof van de gemeente gekocht. Het historische en voor Gorssel zo kenmerkende gebouw verkeerde in slechte staat en de Groene Waarden heeft het gesloopt en er is een nieuw gebouw herrezen dat grote gelijkenis heeft met de oude Oldenhof. Het nieuwe gebouw heeft een belangrijke functie voor Gorssel met een krachtige uitstraling. Naast de goed toegankelijke medische en maatschappelijke diensten is er ruimte voor bijeenkomsten en ontmoeting. Ook de bibliotheek heeft zich gevestigd in Den Oldenhof.

De Dorpsraad heeft deel genomen in een werkgroep die zich samen met De Groene Waarden heeft gebogen over functies en de invulling van de nieuwe Oldenhof. Het nieuwe gebouw heeft bij hetzelfde bebouwd oppervlak meer verhuurbaar oppervlak, omdat bij de oude Oldenhof het achterste deel slechts één laag was en omdat de tweede verdieping slechts berging was. Met meer ruimte ontstaan natuurlijk nieuwe mogelijkheden.  

Gebaseerd op het Dorpsplan heeft de Dorpsraad voorgesteld dat het nieuwe gebouw naast een brede medische, sociale en maatschappelijke invulling ook een ontmoetingsplek wordt voor alle Gorsselnaren. De prachtige centrale ligging in ons dorp maakt dat de Oldenhof daar zeer geschikt voor is. Dat is gelukt door de vestiging van de bibliotheek met leestafel en met meer baliefuncties die binnenkort worden gerealiseerd. De ruimte van de bibiotheek is ‘s avonds beschikbaar voor lezingen, vergaderingen, voordrachten, kleinschalige uitvoeringen en tentoonstellingen.

De meeste gebruikers van de oude Oldenhof zijn teruggekeerd naar het nieuwe gebouw en bovendien heeft Fysio Den Oldenhof (was: Lubberdink/Keizer) zich in het gebouw gevestigd.

Vanaf februari 2013 zal er ook een loket van de gemeente Lochem in Den Oldenhof komen.

Bekijk foto’s op Gorssel.nl van:

Foto’s oude situatie