Dorpsraad nodigt alle inwoners van Gorssel uit

Op 28 december a.s. kunnen de inwoners van Gorssel voor de laatste keer het gemeentehuis bezoeken voordat het een nieuwe bestemming krijgt. In 2015 zal het zijn deuren weer openen als museum voor realistische kunst. Om de functieverandering van het gebouw na honderd jaar niet ongemerkt voorbij te laten gaan en om het nieuwe Dorpsplan van Gorssel aan de inwoners te presenteren, nodigt de Dorpsraad Gorssel samen met de gemeente de Gorsselnaren uit om op 28 december 2012 het glas te heffen in het voormalige gemeentehuis. De inwoners van Gorssel worden hiervoor binnenkort persoonlijk uitgenodigd.

Poster28decReceptie
De ontvangst wordt gehouden op 28 december van 16.00 tot 18.00 uur. Het gebouw aan de Hoofdstraat opent zijn deuren om 16.00 uur. De Dorpsraad heet tegen 16.30 uur iedereen welkom, waarna een officieel gedeelte volgt, dat tot ongeveer 17.15 zal duren. Uiteraard is er volop gelegenheid voor ontmoeting. De burgemeester zal een woordje spreken en er is een presentatie over de museumplannen van de familie Melchers. Ook zal er een doorlopende projectie te zien zijn van een film over Gorssel uit 1952. Verder wordt de middag muzikaal omlijst door een koor en uiteraard zullen een hapje en een drankje niet ontbreken. Voor de aanwezige kinderen is er de mogelijkheid onder begeleiding een waar kinderkunststuk te creëren, dat zal worden aangeboden aan de familie Melchers als welkomstgeschenk voor het museum. Na afloop kan iedereen ‘symbolisch via de zijuitgang’ het oude gemeentehuis weer verlaten.

Dorpsplan
Tijdens de bijeenkomst is ook gelegenheid om kennis te nemen van het Dorpsplan Gorssel 2013-2017. Iedereen kan hierop inbreng leveren en een zienswijze over de gemaakte plannen naar voren brengen. Dat kan overigens ook al in een eerder stadium. Vanaf 12 december is het nieuwe dorpsplan te vinden op de website van de Dorpsraad www.dorpsraadgorssel.nl, waar via info@dorpsraadgorssel.nl  op het Dorpsplan gereageerd kan worden. Ook zal een aantal exemplaren ter inzage worden gelegd in de bibliotheek in Den Oldenhof.

Nieuwe fase
Zo hoopt de Dorpsraad samen met de inwoners van Gorssel op 28 december een nieuwe fase in te gaan, waarbij Gorssel afscheid neemt van het gebouw als gemeentehuis om het daarna als museum te verwelkomen. 

Gorssel, 3 december 2012