Peukenzuiger VastePrik

VastePrik Gorssel wil rokers helpen om hun afval mee naar huis te nemen!

Irma Krommenhoek (vaste kern Vaste Prik) met een peukenzuiger

Komende zaterdag 23 september om 9.45 uur gaat de zwerfvuilverzamelgroep VastePrik Gorssel, rokers helpen om hun plastic afval mee naar huis te nemen. In het dorp delen zij zakasbakjes uit.

Met behulp van Welzijn Lochem kan VastePrik met een heuse ‘PEUKENZUIGER’ het straatbeeld in Gorssel vrijmaken van (giftig) plastic restafval van filtersigaretten. Veel rokers weten niet dat de binnenkant van de filterhuls jaren in het milieu blijft liggen en uiteindelijk tot microplastics vervalt.

VastePrik Gorssel wil alle filterhulsen uit het straatbeeld laten verdwijnen, en dan niet in een plantenbak of in de regenput, maar gewoon na het roken de ‘peuk’ mee naar huis. Want het is toch gek dat je als roker wel met een pakje sigaretten en een aansteker in je zak loopt, maar niet een zakasbakje bij je hebt?? Degenen die dit wel al heel bewust doen, SUPER.

Peuk mee naar huis: Kleine moeite groot gebaar voor de inwoners van Gorssel.
U ziet ons wel lopen met onze PEUKENZUIGER….

We verzamelen om 9.45 uur voor ZO en NU aan de Hoofdstraat 43 in Gorssel. Eerste een kopje koffie en iets lekkers erbij en daarna aan de slag. We delen materialen uit en verdelen de routes waar de koppels zwerfvuil verzamelen. Iedere maand ontvangen we nieuwe vrijwilligers die zich willen inzetten voor een schone omgeving, kom gerust een keer meelopen. Van harte welkom.

Tot de 23e september, Irma Krommenhoek vaste kern VastePrik.