Klankbordgroep Smitskamp

De voorzitter van de Dorpsraad, Otto van Harmelen, zet zich actief in voor Oekraïense ontheemden èn de omwonenden van de Smitskamp. Zo heeft van Harmelen ervoor gezorgd dat de vergaderingen van de klankbordgroep in Gorssel plaatsvinden en niet in Lochem. Hij zal zoveel mogelijk aanwezig zijn bij de vergadering van de klankbordgroep om ervoor te zorgen dat de plannen voor de bouw van tijdelijke woningen aan de Smitskamp passen bij een dorp als Gorssel.

De Dorpsraad wil nogmaals benadrukken dat de Oekraïners die naar ons dorp zijn gekomen, van harte welkom zijn. Wij erkennen de moeilijkheden die zij hebben doorstaan en staan klaar om hen te ondersteunen tijdens hun verblijf hier. Het is onze plicht om ervoor te zorgen dat zij zich hier thuis voelen en kunnen blijven zolang als nodig is.

In deze tijd van uitdagingen is het onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om elkaar te steunen en samen te werken aan een betere toekomst voor iedereen. Zodat ons dorp een plek blijft waar iedereen zich thuis kan voelen èn kan wonen. Lees meer over de plannen voor de Smitskamp op Gorssel.nl