DOE MEE AAN DE GEDICHTENWEDSTRIJD GORSSELS GOED !

De Dorpsraad Gorssel organiseert een gedichtenwedstrijd in het kader van zijn project Gorssels Goed. Dichters uit Gorssel, de regio, de rest van het land en Vlaanderen zijn van harte uitgenodigd om een bijdrage in te zenden. Er zijn mooie prijzen te winnen: € 300,- voor de eerste prijs, € 200,- voor de tweede prijs en    
€ 100,- voor de derde prijs.Gorssels Goed ontwikkelde eerder dit jaar twee routes voor wandelaars en fietsers. Deze routes maken het historische, culturele en natuurlijke erfgoed van Gorssel en Joppe aan toeristen en inwoners beter bekend.En dit is het volgende project van Gorssels Goed: De onderwerpen en illustraties die je langs deze routes vindt verrijken met toepasselijke poëzie. Dus laat je dichterlijke gevoelens spreken en doe mee met deze wedstrijd!Het wedstrijdreglement tref je hier aan. Reglement van de gedichtenwedstrijd Gorssels GoedElke inzender kan uitgekozen worden om zijn/haar gedicht gepubliceerd te krijgen op de betreffende website-onderwerppagina in de routes.Hoe doe je mee?                                                                                                                                                         

  • Schrijf een toepasselijk gedicht van niet meer dan 180 woorden.
  • Je mag maximaal drie gedichten inzenden.
  • Laat je ten eerste inspireren door de objecten en teksten van de twee routes.  (Zie daarvoor voor beide routes: dorpsraadgorssel.nl/gorssels-goed/.)
  • Deelname is mogelijk vanaf 16 jaar, voor iedereen in Nederland en Vlaanderen.
  • Een ingezonden gedicht mag niet eerder gepubliceerd, op welke wijze dan ook, of prijswinnend gewaardeerd dan wel genomineerd zijn.
  • Het inzenden van een gedicht betekent dat de inzender akkoord is met het wedstrijdreglement.

Deadline
Zend je gedicht(en) uiterlijk 10 januari 2021, 23.59 uur, als bijlage(n) samen met de vereiste gegevens in je e-mail, naar info@dorpsraadgorssel.nl.

 De jury bestaat uit:
– Marije Alma, juryvoorzitter en bestuurslid van de Dorpsraad Gorssel, mediadeskundige
– Nico Meerburg, burgemeester van de voormalige gemeente Gorssel
– Tseard Veenstra, dichter en onderwijsdeskundige
– Dick van Welzen, dichter en jurysecretaris

Prijsuitreiking
In deze coronatijd is het op dit moment niet mogelijk om het tijdstip en de vorm van de prijsuitreiking te bepalen. Het voorjaar 2021 ligt momenteel het meest voor de hand.De drie winnaars worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking en daar kunnen zij hun werk voordragen. Mogelijk worden ook andere deelnemers daarvoor uitgenodigd. De organisatie beschikt overigens niet over middelen voor een reiskostenvergoeding etc. Ook het verschijnen van bv. prijswinnaars die van ver zouden moeten reizen is geen voorwaarde tot deelname. Wel geven de prijswinnaars door deelname toestemming tot publicatie en voordracht van hun werk door derden.Deze wedstrijd zal o.a. vermeld worden op de site van www.schrijvenonline.org en op https://www.schrijverspunt.nl